Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війни

Читать на русском

Українські військові на вихідних знищили на Херсонщині російський винищувач Су-35, а у понеділок, 22 травня, збили вертоліт Мі-24 на Донеччині. Загалом за час повномасштабного вторгнення росія втратила в Україні понад 600 одиниць авіаційної техніки. На інфографіці «Слово і діло» – динаміка знищення літаків та гелікоптерів.

Найважчі часи для російської авіації в Україні були у перші місяці повномасштабного вторгнення. Так, за перший тиждень війни було знищено 30 літаків та 31 вертоліт (щоб переглянути інфографіку, догортайте публікацію до кінця).

Катастрофи російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війниПісля серії катастроф у Брянській області згадуємо інші аварії російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війни.

У березні українські військові збили 114 літаків росіян та 102 вертольоти. Наприклад, 6 березня окупанти втратили 20 вертольотів, а 12 березня – 16 літаків.

За квітень було знищено 49 літаків та 24 вертольоти, за травень – 16 та 20 відповідно.

Орієнтовно наприкінці весни російські літаки та гелікоптери перестали залітати у повітряний простір на підконтрольній Україні території. У червні було збито 9 літаків та 11 вертольотів, у липні – всього 6 та 4 одиниці відповідно.

У середині липня у Повітряних силах констатували, що росіяни не з'являлися у нашому небі близько 2,5 місяців – змінили тактику застосування авіації.

У серпні росія втратила в Україні 11 літаків і 15 вертольотів, у вересні – 30 і 21. Восени у Повітряних силах повідомили, що тепер росіяни направляють у наш повітряний простір безпілотники. «Вони зрозуміли, що зазнають серйозних втрат на території нашої держави. Хоч би як вони розповідали у своїх пропагандистських сюжетах, ППО в Україні є. А ППО – це не лише зенітні ракетні комплекси, а й зокрема бойова авіація, винищувачі… Тому ворог відчув загрозу своїй авіації та вирішив не залітати на територію, підконтрольну нашим силам ППО», – пояснював Юрій Ігнат.

У жовтні росія втратила 12 літаків та 31 вертоліт, у листопаді – всього 4 літаки та 4 вертольоти, у грудні – 3 та 8 відповідно.

За січень було знищено 10 російських літаків та 15 вертольотів, у лютому – 7 та 4, у березні – 6 та 3, у квітні – 2 та 3. За три тижні травня було збито один винищувач та один вертоліт. «Ми давно вже не бачили збитих російських літаків та гелікоптерів через те, що вони не залітають у зону ураження нашої ППО», – зазначив нещодавно Ігнат, додавши, що окупанти завдають ударів дистанційно.

Як ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.
Знищення російської авіатехнікиСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» зібрало інформацію про катастрофи російських військових літаків та гелікоптерів за час повномасштабної війни.

На інфографіці – динаміка знищення окупантів за рік повномасштабної війни по тижнях та місяцях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: