Оборонна стратегія ЄС має обов'язково включати Україну – глава Єврокомісії

Читать на русском
ЄС має враховувати військові потреби України у формуванні своєї стратегії розвитку оборонної промисловості. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.
Фото: Shutterstock

Європейський Союз має враховувати військові потреби України у формуванні своєї стратегії розвитку оборонної промисловості.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, її цитує Reuters.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

За словами єврочиновниці, оборонна стратегія блоку може бути повною «тільки в тому випадку, якщо вона також враховуватиме потреби України та її промисловий потенціал».

Фон дер Ляйєн уточнила, що Україна має бути інтегрована до оборонних програм ЄС, щоб допомогти задовольнити її потреби у боротьбі з російським вторгненням.

«Першим кроком для досягнення цієї мети є залучення України до процесу консультацій щодо стратегії розвитку промисловості. Це має призвести до інтеграції України до деяких наших оборонних програм, за згодою Європейського парламенту та Ради», – сказала політик.

Глава ЄК також запевнила, що ЄС у 2024 році досягне цілі щодо збільшення потужностей для виробництва боєприпасів до рівня 1 мільйона одиниць на рік.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не передасть Україні обіцяні боєприпаси до березня.

Водночас ЗМІ повідомили, що ЄС розробив проєкт гарантій безпеки для України. План, зокрема, включає пункт про розширення співпраці з українською оборонною промисловістю для збільшення потужностей та узгодження стандартів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: