Ізраїль та ХАМАС домовилися про продовження перемир'я

Читать на русском
Ізраїль та ХАМАС домовилися про продовження режиму перемир'я для обміну полоненими. Початкові домовленості щодо режиму припинення вогню закінчувалися вранці 30 листопада.
Фото: Associated Press

Режим припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС продовжено на сьомий день. Це друге продовження початкового чотириденного перемир'я, що почалося в п'ятницю.

Про це повідомляє The Times of Israel.

«Військовий кабінет уночі одноголосно вирішив, що якщо до сьомої ранку список не буде поданий у тому вигляді, який описаний в угоді, то вогонь відновиться негайно. Щойно Ізраїль отримав список жінок та дітей, який відповідає умовам угоди, і тому перемир'я буде продовжено», – сказано у заяві ізраїльського уряду.

Водночас у ХАМАС заявили про продовження перемир'я на один день. Зазначимо, що початкові домовленості щодо режиму припинення вогню закінчувалися сьогодні вранці, 30 листопада.

У рамках угоди ХАМАС має звільняти щонайменше 10 заручників у кожний додатковий день режиму перемир'я.

Ізраїль, своєю чергою, зобов'язується звільняти щонайменше 30 палестинських ув'язнених на кожні 10 ізраїльських заручників.

Зазначимо, під час перемир'я відповідно до угоди вдалося повернути 70 ізраїльтян. Також під час паузи поза межами угоди були звільнені троє ізраїльтян з подвійним громадянством і 24 іноземці.

Нагадаємо, 29 листопада бойовики ХАМАС передали Червоному Хресту кілька заручників.

Перед цим Ізраїль та ХАМАС звинуватили один одного у порушенні режиму припинення вогню.

Раніше в Ізраїлі заявили, що після закінчення перемир'я бої поширяться на весь Сектор Газа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: