Перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС вступило в силу

Читать на русском
Сьогодні вранці розпочалося чотириденне перемир'я між ізраїльською армією та бойовиками ХАМАС. Сьогодні також мають бути звільнені 13 заручників.
AFP/Getty Images

Сьогодні, 24 листопада, о 7 ранку почалося чотириденне припинення вогню між ізраїльською армією та угрупованням ХАМАС. Домовленість була укладена за посередництва Катару.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За кілька годин до тимчасового перемир'я в ізраїльських містах, що межують із сектором Газа, спрацювали ракетні сирени, а також з'явилися повідомлення про інтенсивні обстріли ЦАХАЛу по всьому анклаву, оскільки армія прагнула максимально прискорити виконання своїх цілей в останні години перед паузою.

За словами катарських посередників, о 16:00 буде звільнено 13 заручників, які утримуються в Газі, а потім невідома кількість палестинських ув'язнених із ізраїльських в'язниць.

Протягом наступних чотирьох днів планується звільнити щонайменше 50 жінок та дітей, внаслідок чого близько 190 осіб залишаться в руках бойовиків.

За той же період очікується звільнення 150 палестинських ув'язнених — переважно жінок та неповнолітніх, деякі з яких засуджені за замах на вбивство.

Угода також дозволить забезпечити постачання палива та гуманітарних вантажів у сектор Газа під час паузи.

При цьому лише через 15 хвилин після початку перемир'я в Ізраїлі пролунали сигнали тривоги: якщо ракети були запущені, це буде перше порушення перемир'я з боку ХАМАС.

Зазначимо, 15 листопада Рада безпеки ООН підтримала резолюцію, що закликає до термінових та тривалих гуманітарних пауз у Газі, але Ізраїль розкритикував її.

Нагадаємо, минулого тижня армія оборони Ізраїлю заявила, що розширює операцію у секторі Газа.

Також у ЦАХАЛ заявили, що з початку наземної операції виявили та знищили близько 400 шахт, що ведуть у підземні тунелі, збудовані бойовиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: