ХАМАС затягує звільнення заручників, звинувачуючи Ізраїль у порушенні – ЗМІ

Читать на русском
Палестинське терористичне угруповання ХАМАС звинуватило Ізраїль у порушенні умов угоди, що Тель-Авів заперечує.
фото: ВВС

ХАМАС заявило, що вирішило відкласти звільнення другої групи ізраїльських заручників через нібито невиконання Ізраїлем умов угоди. Бойовики угрупування закликали Ізраїль пустити більше вантажівок із продовольством у північну частину сектора Гази.

Про це повідомляють видання The Times of Israel та The Jerusalem Post.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Згідно з інформацією джерел ЗМІ, палестинське терористичне угруповання затягує звільнення ще 13 ізраїльських заручників. Єгипетські та катарські посередники працюють над вирішенням проблеми затримки в обміні заручниками.

Військове крило ХАМАСу оголосило, що воно вирішило відкласти звільнення другої партії заручників, хоча незадовго до цього офіційний представник ХАМАС заявив, що звільнення вже триває.

У ХАМАС заявляють, що відкладає звільнення заручників «доти, доки окупація не почне дотримуватися умов угоди щодо в'їзду вантажівок із гуманітарною допомогою до північної частини Сектора Газа, а також у зв'язку з недотриманням узгоджених стандартів звільнення ув'язнених».

Зазначається, що Ізраїль дозволив в'їзд 200 вантажівок у Сектор Гази, як того вимагала угода, і ізраїльська військова група зв'язку з палестинцями COGAT повідомила раніше, що 50 з цих вантажівок досягли північної частини Гази.

Водночас, високопоставлений представник ХАМАСу Тахер ан-Ноно заявив в інтерв'ю Аль-Джазірі, що Ізраїль також не дотримався умов щодо звільнення палестинських в'язнів, яких ХАМАС наполягав звільнити в іншому порядку, ніж той, що був дотриманий Ізраїлем.

При цьому, як зазначають ЗМІ, Ізраїль дав бойовикам ХАМАС час до півночі. Якщо звільнення заручників не відбудеться, бойові дії будуть поновлені.

Як відомо, в Ізраїлі готуються прийняти другу групу з орієнтовно 13 заручників із Сектору Гази, яких планують визволити у суботу, 25 листопада. Очікується, що у цьому обміні може бути більше дітей.

Нагадаємо, що вчора о 7 ранку набуло чинності чотириденне припинення вогню між ізраїльською армією та угрупованням ХАМАС. Домовленість була укладена за посередництва Катару.

Згодом стало відомо, що бойовики ХАМАС відпустили першу групу ізраїльських заручників із Сектору Гази. Цивільних супроводжували представники Червоного Хреста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: