Спікери парламентів країн Євросоюзу виступили на засіданні Верховної Ради

Читать на русском
Перед засіданням ВР спікери та представники парламентів іноземних держав провели зустріч з президентом Володимиром Зеленським.
24 канал

У суботу, 25 листопада, спікери та представники парламентів Бельгії, Ірландії, Фінляндії, Чехії, Польщі та Естонії взяли участь у спеціальному засіданні Верховної Ради.

Про це народний депутат Ірина Геращенко повідомляє в Telegram.

Згідно з її словами, у Раді сьогодні виступили голова Сенату Бельгії Стефані Доз, голова Сенату Мілош Вистрчіл і голова Палати депутатів Чехії Маркета Пекарова Адамова; спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо, спікер парламенту Ірландії Джері Баттімер, президент ПА НАТО Міхал Щерба, голова комітету закордонних справ естонського парламенту Марко Міхельсон та голова комітету закордонних справ Сейму Польщі Павел Коваль.

Геращенко зазначила у повідомленні, що спікер фінського парламенту «вразив чудовою українською».

Як відомо, в Україні сьогодні, 25 листопада – День пам'яті жертв Голодомору. Нардеп наголосила, що 17 держав світу визнали Голодомор геноцидом.

«Наші партнери та друзі усвідомлюють чіткі паралелі між злочином Голодомору, організованим сталінським режимом і нинішнім знищенням України режимом путінським», – наголосила вона.

При цьому відомо, що перед засіданням ВР спікери та представники парламентів іноземних держав провели зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що низка лідерів країн Європи вшанували сьогодні пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років.

Раніше ми повідомляли, що Україна ініціювала в ООН Декларацію до 90-х роковин Голодомору. Її підписали 55 держав-членів ООН.

Також Зеленський зустрівся у Києві з президентом Швейцарії Аленом Берсе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: