90 років тому світ не міг бачити правду: Зеленський звернувся до українців у день пам'яті Голодомору

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців у річницю Дня пам'яті жертв Голодомору.
president.gov.ua

Володимир Зеленський наголосив, що під час Голодомору світ не міг бачити повною мірою правду. А сьогодні є лише ті, хто обирає не помічати цього.

Про це йдеться у зверненні президента до українців у день пам'яті Голодомору.

«Нас прагнули упокорити, замордувати, винищити. Не змогли. Від нас хотіли приховати правду й замовчати страшні злочини. Не змогли. Нас хотіли заплутати, ввести в оману, зробити так, щоб ми не вірили, не пам’ятали, а тому пробачили. Не змогли. І сьогодні з глибоким сумом і повагою ми вшановуємо пам’ять про мільйони наших людей – мільйони жертв голодоморів», – заявив він.

Звернення Президента з нагоди 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932–1933 роківОфіс Президента України

Президент подякував державам, які обрали справедливість, визнавши Голодомор злочином проти людей, проти України.

«90 років тому світ не міг бачити повною мірою, що відбувається насправді. Зараз немає тих, хто б не бачив. Є лише ті, хто обирає не помічати. Їх небагато. І буде ще менше. Правда прокладає собі шлях. На цьому шляху світ має об’єднатись і засудити злочини минулого. Світ має об’єднатись і зупинити злочини сьогодення», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, ініційовану Україною в ООН Декларацію на честь трагічного 90-річчя Голодомору 1932-1933 років підписали 55 держав-членів організації та делегація ЄС.

До слова, у 2023 році 92% опитаних українців зізналися, що вважають Голодомор геноцидом українського народу. В 2010 році таких було 62%

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: