Запаси боєприпасів рф можуть бути не в бойовому стані – Ігнат

Читать на русском
У рф може бути багато боєприпасів у запасі, але це зовсім не означає, що всі вони в хорошому стані, заявив Юрій Ігнат.
armyinform

У росіян може бути чимало боєприпасів у запасі, проте питання, в якому вони стані, і як зберігалися. Цілком можливо, що ці снаряди непридатні для подальших бойових дій.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у четвер, 23 листопада.

Росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем енергетиці – голова ГУРКирило Буданов заявив, що Україну в найближчі місяці знову чекає битва за електроенергію через удари рф. Але тимчасові блекаути можливі й у Москві.

Ігнат нагадав, що в Україні за часів СРСР також була величезна кількість складів із боєприпасами. Був період, коли росія намагалася їх знищити – всі бачили ці вибухи на складах.

«Думаю, росія має також чималу кількість, питання тільки, в якому вони стані, як вони зберігалися, чи здатні використовувати надалі для бойових дій. Тому що склади у багатьох випадках були на відкритих майданчиках, а не у сховищах», – сказав він.

За словами Ігната, така величезна кількість снарядів, яку накопичив радянський союз свого часу, під землю чи сховище вмістити неможливо. Боєприпаси рахували не тоннами, а тисячами умовних вагонів. Відповідно, зазначив спікер ЗС ЗСУ, умови для зберігання снарядів могли бути не підходящими.

Нагадаємо, в ГУР нещодавно повідомляли, скільки приблизно ракет ще могло залишитися у росії. У ЗСУ розповідали, які із ракет ще виробляють в рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: