У ГУР оцінили запас ракет у росії

Читать на русском
У росії в запасі, за даними розвідки, близько 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня. Минулого року показники були аналогічні.
hi-news.ru

У росії у запасі наразі приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

Про це РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

Запаси рф, за його словами, орієнтовно становлять:

  • 160 «Калібрів»
  • 160 одиниць Х-101, Х-555 та Х-55 з бойовою частиною
  • 290 одиниць «Іскандер-М» та «Іскандер-К»
  • 80 «Кинджалів»
  • 150 ракет Х-22/Х-32.

Як зазначив Скібіцький, минулого року показники були майже такі самі – це свідчить про те, що росії вдалося налагодити виробництво ракет та підтримувати його на достатньому рівні для накопичення запасу.

Так, у жовтні росіянам вдалося випустити близько 115 високоточних ракет із дальністю понад 350 кілометрів. Зокрема, 20 «Калібрів», близько 40 ракет Х-101 та 4 «Кинджала».

Також рф щомісяця виробляє близько 30 балістичних ракет «Іскандер-М» і 12 крилатих «Іскандер-К», триває модернізація Х-22.

«Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть – щонайменше 30% вони мають залишити собі в запасах. Якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі і не досягнуть результату – тоді знову хтось вилетить з посади», – сказав Скібіцький.

Нагадаємо, раніше у розвідці заявили, що росія, як і раніше, не може вийти на довоєнні запаси ракетного озброєння.

Але, за словами Кирила Буданова, деякий запас рф відновила і цього сезону знову збирається атакувати об'єкти критичної інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: