В енергосистемі України знову дефіцит: чи будуть відключення світла

Читать на русском
Ситуація у енергосистемі залишається складною, є дефіцит. Але поки що відключення споживачів не прогнозується.
volynnews.com

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати на тлі похолодання, в енергосистемі знову дефіцит.

Однак в Укренерго заявили, що відключення споживачів не прогнозується.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

«Сьогодні, 23 листопада, ситуація залишається складною: триває ремонт на кількох блоках теплових електростанцій, в енергосистемі є дефіцит електроенергії. Диспетчерський центр «Укренерго» шукає можливості покриття дефіциту, відключення споживачів не прогнозується», – йдеться у повідомленні.

Вчора на тлі дефіциту для зменшення навантаження на блоки теплових електростанцій за недостатнього обсягу імпорту Україна активувала аварійну допомогу з Румунії, Словаччини, Польщі, загальним обсягом 1800 МВт*год.

Вечірній максимум споживання електроенергії 22 листопада був на 4% вищим, ніж 21 листопада: «Для енергосистеми це дорівнює необхідності включення щонайменше 2 додаткових блоків теплових електростанцій, виробничі потужності яких наразі обмежені через вихід в ремонт кількох блоків».

Сьогодні Україна вночі експортувала незначний обсяг електроенергії до Румунії, імпорт здійснюється протягом доби зі Словаччини, Румунії, Молдови.

Нагадаємо, вчора в Укренерго назвали три основні причини дефіциту в енергосистемі.

Крім того, у компанії пояснили, як похолодання вплинуло на споживання електрики та як зараз краще економити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: