У росії сподіваються, що ПАР забезпечить путіну імунітет від арешту під час саміту БРІКС

Читать на русском
У росії заявили, що направили Південній Африці сигнали і сподіваються на імунітет для путіна від арешту за ордером Міжнародного кримінального суду.
Ілюстративне фотоeurointegration.com.ua

Росія «виходить із того», що Південна Африка забезпечить юрисдикційний імунітет володимиру путіну під час саміту БРІКС у серпні.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков, повідомляє ТАСС.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Він сказав, що росія вважає ордер Міжнародного кримінального суду на арешт путіна «юридично нікчемним, провокаційним та категорично неприйнятним». За словами Рябкова, росія вже «направила ПАР сигнали» щодо своїх очікувань напередодні саміту.

«Виходимо з того, що південноафриканська сторона як країна-господиня саміту БРІКС, безумовно, керуватиметься тим розумінням, що вищі посадові особи користуються абсолютним юрисдикційним імунітетом від подібних переслідувань. Відповідні сигнали південноафриканській стороні нами спрямовані, і ми виходимо з того, що саме таким чином і буде організовано все, що пов'язане із самітом та майбутньою участю в ньому керівництва рф», – сказав він.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Південна Африка надасть дипломатичний імунітет учасникам двох зустрічей країн групи БРІКС, зокрема саміту, на який запрошено путіна. Але наголошувалося, що імунітет не поширюється на ордери міжнародних судів.

Пізніше у ПАР заявили, що планують ухвалити закон, щоб самим мати право вирішувати, заарештовувати чи ні лідера, ордер на якого видав Міжнародний кримінальний суд.

За інформацією ЗМІ, розглядається також варіант перенесення саміту БРІКС до іншої країни.

Путін тим часом припинив виїжджати за кордон після видачі ордера на арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: