«Починай озиратися по сторонах»: Подоляк висловився про відмову путіна їхати на саміт БРІКС

Читать на русском
Путін не поїде на саміт до ПАР, оскільки ним уже опанував страх пересування, а далі розпочнеться самоізоляція та репутаційний крах, вважає радник голови ОПУ.
Михайло Подолякфото ОПУ

Відмова президента росії володимира путіна з'явитися на саміті БРІКС у Південно-Африканській республіці говорить про те, що міжнародне право працює. І рано чи пізно диктатору доведеться відповісти за всі свої злочини.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у середу, 19 липня, у Twitter.

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

«Людина з ордером на арешт, видана МКС (Гаага), не поїде до ПАР на саміт БРІКС. Незалежно від того, що все ще має статус «президента». Саме так і має працювати міжнародне право»_, – написав він.

Подоляк зазначив, що суть основ міжнародного права в тому, що якщо людина, в даному випадку володимир путін, вчинила злочин, то вона має «озиратися на всі боки» і врешті-решт опинитися на лаві підсудних.

«Вчинив злочин? Починай озиратися по сторонах. Обмеження будь-яких можливостей, страх пересування, самоізоляція, репутаційний крах. У кінці обов’язкова лава підсудних», – додав радник голови ОПУ.

Нагадаємо, президент ПАР Сіріл Рамафоса сьогодні заявив, що владимир путін не братиме участі у саміті БРІКС, який відбудеться у ПАР 22-24 серпня. За його словами, нібито це відбудеться «за взаємною згодою» двох сторін.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора путіна. Членство ПАР у МКС зобов'язує її заарештувати путіна, якщо він приїде до країни для участі у саміті БРІКС.

У травні ЗМІ почали писати про те, що путін перестав виїжджати за кордон через ордер МКС на арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: