Китай не братиме участі у саміті щодо української Формули миру на Мальті – Bloomberg

Читать на русском
Китай, ймовірно, не візьме участі у третій зустрічі  щодо української Формули миру, яка відбудеться на Мальті 28-29 жовтня.
Фото: Freepik

Китай, ймовірно, не братиме участі у зустрічі радників з національної безпеки щодо України, яка відбудеться на Мальті.

Про це пише Bloomberg.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

У матеріалі зазначається, що участь у зустрічі, попередньо, візьмуть країни G-7, Південна Африка, Катар, Туреччина та Індія. Чилі та Бразилія, ймовірно, долучаться до конференції у режимі онлайн.

«Для президента України Володимира Зеленського відсутність Пекіну стане розчаруванням, адже він прагне заручитися міжнародною підтримкою свого проєкту міцного і справедливого миру», – зауважили журналісти.

Співрозмовники видання підкреслили, що участь Китаю у саміті має вирішальне значення для цих зусиль, оскільки він є однією з небагатьох країн, що мають певний вплив на президента рф володимира путіна.

Нагадаємо, 28 та 29 жовтня на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Дві попередні зустрічі пройшли у Копенгагені та Джідді.

За словами заступника міністра закордонних справ Миколи Точицького, Мальта була обрана місцем проведення нової зустрічі з питань миру тому, що ця країна активно підтримує всі мирні ініціативи України.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: