Кількість загиблих внаслідок війни в Україні цивільних перевищила 10 тисяч – ООН

Читать на русском
Моніторингова місія ООН зафіксувала в Україні загибель понад 10 тисяч мирних жителів із початку повномасштабного російського вторгнення.
Фото: УНІАН

Моніторингова місія ООН зафіксувала в Україні загибель понад 10 тисяч мирних жителів із початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це йдеться у заяві пресслужби організації.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

За останніми даними, внаслідок російської агресії загинуло понад 560 дітей. Крім того, понад 18 500 мирних жителів отримали поранення різного ступеня важкості.

«15 листопада цього року внаслідок влучання ракети у житловий будинок в місті Селидове на Донеччині загинули чотири цивільні особи, збільшив загальну кількість загиблих до понад 10 000 осіб. Згадані вище загиблі включають сім'ю, змушену переселитися ще на початку війни, і 85-річну жінку», – розповіли в ООН.

Там також зазначили, що справжня цифра може бути значно вищою, а підрахунки організації лише показують кількість випадків загибелі цивільних осіб, які верифіковані шляхом застосування власної методології.

Крім того, Моніторингова місія звернула увагу на те, що значна кількість випадків загибелі та поранень в останні місяці зафіксована далеко від лінії фронту. Це відбувається «головним чином через застосування росіянами далекобійних ракет і боєприпасів, що баражують, що вражають цілі в населених пунктах по всій країні».

«Можна констатувати, що в Україні зараз немає повністю безпечних місць», – наголосила голова Місії Даніель Белль.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що комісія ООН із розслідування злочинів в Україні поки не знайшла достатніх доказів для визнання геноциду з боку росії.

В Офісі президента засудили висновки ООН щодо відсутності доказів геноциду в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: