Зеленський зідзвонився з генсеком ООН: говорили про новий план допомоги Україні та Формулу миру

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Про це йдеться у заяві пресслужби українського лідера.

Зеленський представив план реформування Ради Безпеки ООН: основні положенняВолодимир Зеленський закликав міжнародне співтовариство реформувати Раду Безпеки ООН з урахуванням нинішніх реалій. Президент представив план із трьох ключових пунктів, які дозволять змінити ключову структуру ООН.

У ході розмови президент подякував Управлінню ООН в Україні за виконану роботу. Зеленський уточнив, що команда Організації розробила спеціальний план реагування протягом осінньо-зимового періоду на 435 млн доларів США.

Крім того, президент наголосив на активній участі ООН в імплементації Формули миру, а також готовності послати представника Організації на наступну зустріч з питань миру, в якій візьмуть участь радники глав держав.

«Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним та дав конкретні результати. Для цього слід зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому», – сказав президент.

Сторони також обговорили функціонування альтернативного «зернового коридору» та ситуацію на Близькому Сході.

Нагадаємо, наприкінці вересня повідомлялося, що ООН надасть Україні понад 120 мільйонів доларів фінансової допомоги для проходження зимового періоду та можливих атак Росії на критичну інфраструктуру.

Раніше в ООН назвали кількість загиблих цивільних через війну росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: