В ООН назвали кількість смертей цивільних українців через повномасштабне вторгнення рф

Читать на русском
За перші десять днів вересня кількість втрат серед цивільного населення в Україні, за даними ООН, склала 292 людини.
Ілюстративне фотоКорреспондент.net

В Україні з початку повномасштабного вторгнення росії вже загинуло понад 9,6 тисячі мирних жителів, і ще понад 17,5 тисяч людей було поранено.

Про це йдеться у новому звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Наймасштабніші за кількістю жертв теракти рф за час вторгненняПоки ООН не може знайти доказів геноциду в Україні, росіяни щодня скоюють криваві злочини. Наймасштабніші теракти – на інфографіці.

Відповідні дані включають зареєстровані випадки загибелі та поранень серед цивільного населення в Україні через бойові дії після широкомасштабного вторгнення рф з 24 лютого 2022 року та станом на 10 вересня 2023 року.

Як зазначається, у цей період УВКПЛ зафіксувало 27 149 жертв серед цивільного населення країни:

  • 9614 були вбиті,
  • 17535 були поранені.

За перші десять днів вересня кількість втрат серед цивільного населення в Україні, за даними ООН, склала 292 людини. Серед них:

  • 55 були вбиті (29 чоловіків, 21 жінка, 1 дівчинка, а також 4 дорослих, стать яких поки невідома),
  • та 237 отримали поранення (101 чоловік, 77 жінок, 7 хлопчиків, 2 дівчинки, а також 50 дорослих, стать яких - невідома).

При цьому в ООН зазначають, що фактичні цифри - значно вищі, оскільки «отримання інформації з деяких місць, де йдуть інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження».

Нагадаємо, вранці 8 вересня російські війська завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Було влучання в адміністративною будівлю, загинув поліцейський. Також отримали поранення рятувальники та цивільні. Їх кількість зросла до 74.

Також за добу суботи, 9 вересня, на Донеччині російські загарбники вбили трьох мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: