«Заохочення злочинця»: Подоляк засудив висновок ООН про відсутність «достатніх доказів» геноциду в Україні

Читать на русском
Подоляк назвав заяву голови комісії ООН про відсутність достатніх доказів для визнання геноциду українців непрямим заохоченням злочинця.
Reuters

ООН демонструє нескінченний майстер-клас з політичної беззубості та непрямого заохочення злочинця.

Найкривавіші теракти росії за час повномасштабної війниРакетний удар по Дніпру, Вінниці, драмтеатру у Маріуполі, ТЦ у Кременчуці, вокзалу у Краматорську, на інфографіці – наймасштабніші та найкривавіші теракти росії.

Так Михайло Подоляк відреагував на те, що комісія ООН з розслідування злочинів в Україні поки не знайшла достатніх доказів для визнання геноциду з боку росії.

«Звичайно, бо росіяни прийшли нас вбивати… доброзичливо, масово. Саме українців, але не навмисно. І ракети щоночі доброзичливо летять по містах. І спроба зруйнувати енергетичну інфраструктуру взимку, щоб люди загинули від морозу, є цілком випадковою. А повномасштабна війна тривалістю понад 560 днів, коли сотні українських міст і сіл знищені вщент, знаходиться строго в рамках прийнятного «негеноциду». І офіційні заклики «убий українця» ненавмисні. І тортури у фільтраційних таборах із примусом до відмови від української ідентичності та нав'язування російської ідентичності – це теж із любов'ю. Міністерство любові. Так, росіяни ще не поводяться так, як у Руанді, не вбивають людей мільйонами. Якби українці добровільно вийшли на дорогу, стали на коліна, смиренно віддали голову російському солдатові, щоб той її відрубав, масово, для протоколу, тоді так. Тоді йдеться про геноцид», – написав радник керівника Офісу президента.

Нагадаємо, голова комісії Ерік Месе зазначив, що поки що немає «достатніх доказів», які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид.

Наприкінці травня Парламентська Асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: