Умєров висловився про можливе звільнення двох командувачів ЗСУ

Читать на русском
Рустем Умєров прокоментував чутки про можливе звільнення командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва та командувача ОСУВ Таврія Олександра Тарнавського.
Фото: apostrophe.ua

Міністр оборони Рустем Умєров прокоментував чутки про можливі перестановки у командуванні Збройних сил України.

Заява глави оборонного відомства прозвучала під час спільної прес-конференції з німецьким колегою Борисом Пісторіусом, повідомляє РБК-Україна.

Які кадрові перестановки Зеленський провів у керівництві ЗСУ, Міноборони та СБУ під час великої війниЯкі кадрові зміни Зеленський провів у вищому військовому та військово-політичному керівництві під час повномасштабної війни.

На запитання, чи планується звільнення командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва та командувача ОСУВ «Таврія» Олександра Тарнавського, Умеров відповів, що рішення поки не прийнято.

«Тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить за всіма параметрами, які ми у своєму внутрішньому периметрі обговорюємо. У цьому плані маємо сказати, що рішення поки не прийнято, але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність», – сказав Умєров.

Міністр також пообіцяв «дуже відкрите спілкування» у разі ухвалення рішення про звільнення командувачів.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що влада готує подання на звільнення одразу трьох командувачів Збройних сил України. Крім Наєва і Тарнавського, у списку також значилася командувач Медичних військ Тетяна Останщенко. Умєров тоді заявив, що ця інформація «не відповідає дійсності».

У неділю, 19 листопада, президент Володимир Зеленський все ж таки змінив командувача Медичних сил. Натомість Тетяни Остащенко цю посаду обійняв генерал-майор медслужби Анатолій Казмирчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: