Умєров назвав причину звільнення Хоренка з посади очільника ССО

Читать на русском
Віктор Хоренко був звільнений з посади очільника ССО, адже зараз він потрібен певному напрямку. Військовий буде працювати у Міноборони.
facebook.com/usofcom

Віктор Хоренко був звільнений з посади очільника ССО, адже зараз він потрібен певному напрямку.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook.

«Вчора за моїм поданням, як це передбачено законодавством, було ухвалено кадрове рішення щодо командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ», – заявив він.

За словами Умєрова, генерал-майор Хоренко потрібен на іншому напрямку. Колишній командувач ССО продовжить службу в Міністерстві оборони.

«Додатково коментувати причини та передумови зміни керівних військових посад під час війни - надавати підстави ворогові послаблювати Україну», – додав міністр.

Нагадаємо, вчора Хоренко заявив, що дізнався про свою відставку із засобів масової інформації. Він також сказав, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний «мав робити відповідне подання», але той «повідомив, що такого не робив».

Варто зазначити, що на місце Хоренка Зеленський призначив полковника Сергія Лупанчука. У вечірньому зверненні президент заявив, що очікує від Лупанчука «нових результатів». При цьому Хоренко, за його словами, «продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі ГУР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: