Викрадений окупантами з Маріуполя підліток виїхав за межі росії

Читать на русском
Українець зі своїм адвокатом зміг виїхати до Білорусі, де перебуває разом із сестрою, своєю законною опікункою.
фото: MRPL.CITY

Незаконно депортований у рф з Маріуполя підліток Богдан Єрмохін покинув територію країни-агресора. Українець зміг виїхати до Білорусі зі своїм адвокатом Катериною Бобровсбкою.

Про це повідомляють заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко та омбудсмен рф Тетяна Москалькова у Telegram.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Сьогодні, 19 листопада, Єрмохіну виповнилося 18 років. Хлопець прилетів до Білорусі, де перебуває разом із сестрою, своєю законною опікункою.

«Український підліток Богдан Єрмохін, якого російська влада обіцяла повернути на батьківщину, покинув росію. Про це публічно повідомили сам Єрмохін та його адвокат Катерина Бобровська. Підліток прилетів до Білорусі і зараз перебуває там разом із сестрою, яка є законною опікуншою Богдана по інформації Бобровської», – йдеться у повідомленні.

Також Андрющенко зазначив, що саме так виглядає «апофеоз цинізму».

«Людожерка Марія Львова-Білова, яка викрала з Маріуполя Богдана Єрмохіна тепер вихваляється, наче вона допомогла повернутись йому в родину. Якби не розголос та суспільний тиск – вона була б першою, хто самотужки відправив його в армію росії. Як до того незаконо в російську родину. Але те, що злопець вже відносно вільний (Білорусія ми ж пам'ятаємо) – вже добре», – додав заступник мера Маріуполя.

У свою чергу згодом російська омбудсменка Тетяна Москалькова підтвердила, що Єрмохіна росіяни доправили з Москви до Мінська.

На підтвердження свої слів вона виклала фото і відео. На відео Єрмохін подякував всім, хто допоміг йому вибратись з росії.

Нагадаємо, за останні дні в Україну повернули ще двох дітей з окупованого Криму, п'ятьох українських дітей та ще чотирьох дітей із сім'ями з тимчасово окупованих територій.

Раніше президент Володимир Зеленський підтвердив депортацію росіянами 20 тисяч дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: