Жителям Луганщини погрожують депортацією через відмову від паспорта рф – ОВА

Читать на русском
На Луганщині окупанти погрожують місцевим жителям депортацією, якщо вони не отримають російські паспорти.
Фото Слово і діло

На окупованих територіях Луганської області місцевим жителям окупанти загрожують депортацією, якщо вони не отримають російських паспортів у визначений термін.

Про це повідомив голова ОВА Артем Лисогор у вівторок, 8 серпня, в Telegram.

На Луганщині окупанти не хочуть воювати через великі втрати і погане забезпечення – ГенштабСеред росіян на Луганщині збільшується кількість бажаючих залишити свої підрозділи та вибути з районів ведення бойових дій до рф.

За його словами, тиск на мешканців так званої ЛНР посилюється.

«Згідно з законодавством рф, із 1 липня 2024 року людину без російського паспорта визнаватимуть іноземним громадянином і на неї очікує депортація, якщо вона становитиме загрозу для окупантів», – написав він.

Глава ОВА зазначив, що загарбники цим указом вже передбачили, що мешканці так званих «нових територій», які не прийняли громадянство рф, визнаються іноземними громадянами і можуть бути видворені, якщо становлять загрозу національній безпеці росії.

Як відомо, на тимчасово окупованих територіях росіяни примусово паспортизують дітей віком від 14 років, при цьому інакше погрожують позбавляти батьків батьківських прав.

Крім того, Лисогор також розповів, що в окупованому Рубіжному, де вже запроваджено пропускний режим, тепер для в'їзду потрібен окремий дозвіл військових.

Нагадаємо, раніше на Луганщині окупанти посилили пропускний режим. Також повідомлялося, що на Луганщині колаборантів із силових структур почали відправляти на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: