В Україну повернули ще двох дітей з окупованого Криму

Читать на русском
Владі вдалося повернути додому ще двох українських дітей, 2009 та 2015 років народження. Також незабаром повернеться в Україну підліток із Маріуполя, якого вивезли до рф.
twitter.com/AndriyYermak

Україні вдалося повернути додому ще двох дітей, 2009 та 2015 років народження. Крім того, є домовленість про повернення з росії 17-річного підлітка, якого вивезли з Маріуполя.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак та омбудсмен Дмитро Лубінець 10 листопада.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«У рамках реалізації затвердженого плану дій президента нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею», – написав Єрмак у п'ятницю в Telegram.

Глава ОПУ додав, що зараз діти вже у Києві.

Також Україна має домовленості про повернення депортованого до рф з тимчасово захопленого Маріуполя 17-річного Богдана Єрмохіна.

«Богдан Єрмохін скоро буде в Україні! Офіційно підтверджую, що є домовленості щодо повернення Богдана в Україну та його возз'єднання із сестрою», – написав Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив депортацію росіянами 20 тисяч дітей за часи вторгнення. На нашій інфографіці можна побачити, скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: