Україні вдалося повернути з окупації ще чотирьох дітей із сім'ями

Читать на русском
З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще чотирьох українських дітей разом із сім'ями. Вони вже перетнули кордон України і перебувають у безпеці.
Фото: t.me/Mykola_Kuleba

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще чотирьох українських дітей разом із сім'ями.

Про це повідомив у Telegram виконавчий директор організації Save Ukraine, ексуповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що весь минулий навчальний рік двоє із цих дітей навчалися в українській школі онлайн. При цьому вони були змушені відвідувати і російську школу, оскільки військові рф почали загрожувати батькам, що заберуть дітей і відберуть будинок, якщо вони цього не робитимуть.

«У шкільних коридорах діти постійно бачили таких солдатів зі зброєю, які стояли під класами та забирали на «виховні бесіди» 10-річних українців за необережно сказане «будь ласка» у класі. На щастя, діти встигли походити в російську школу лише 4 дні, поки наші рятівники не забрали родину звідти», – розповів Кулеба.

Зазначається, що сім'ї вже перетнули кордон України і перебувають у безпеці. Тепер їм потрібно пройти програму психологічного відновлення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив депортацію росіянами 20 тисяч дітей за час вторгнення.

Раніше повідомлялося, що в Україну повернули ще двох дітей із окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: