Ердоган звинуватив Захід у ігноруванні «геноциду палестинців» у Газі

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив Захід у хрестоносному імеріалізмі через позицію західних країн щодо війни Ізраїлю і ХАМАС.
Фото: Павло Бєдняков

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Захід у «хрестоносному імперіалізмі» через позицію щодо війни Ізраїлю і ХАМАС.

Цю заяву він зробив на з'їзді Національного студентського союзу Туреччини відразу після свого повернення з Німеччини.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Зокрема Ердоган обурений тим, що Захід нібито ігнорує «геноцид палестинців» в Газі.

«Подивіться, весь західний світ, імперіалістична структура хрестоносців - разом. Вони не відрізняються один від одного. На жаль, ми бачили це під час мого візиту до Берліна. Я бачив це у президента Німеччини та інших. Вони кажуть, що напад ХАМАС 7 жовтня на Ізраїль спричинив цю ситуацію. Звичайно, я сказав їм, що 13 тисяч дітей, жінок та людей похилого віку зараз були вбиті Ізраїлем у Газі. Чому ви не говорите про це?», – обурюється Ердоган.

Він також заявив, що є «достатньо доказів», щоб притягнути ізраїльський уряд до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді (МКС).

«Є достатньо доказів для того, щоб ізраїльську адміністрацію судили в Міжнародному кримінальному суді. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб забезпечити неупереджене покарання за ці злочини», – сказав Ердоган.

Раніше Ізраїль відкликав усіх дипломатів з Туреччини та інших країн регіону з міркувань безпеки.

Цьому передувало те, що Ердоган порівняв загиблих цивільних у Секторі Гази із загиблими у війні росії проти України. При цьому він звинуватив Захід у кровопролитті.

Також президент Туреччини заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: