Ердоган сказав, що росія «не звичайна» країна і розкритикував негативне ставлення до путіна

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не згоден з негативним підходом до російського диктатора володимира путіна, тому що посія як би не є звичайною країною.
Фото: РІА Новости

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не погоджується з негативним підходом інших лідерів щодо його російського колеги володимира путіна.

Про це повідомляє Reuters.

«І лідери, і прем'єр-міністри інших держав демонструють негативне ставлення до путіна. Звичайно, у нас не однакове ставлення. Особисто я не поділяю такого ставлення і не вважаю його правильним. Тому що росія – не звичайна країна», – сказав президент Туреччини, виступаючи перед журналістами в Нью-Йорку після участі в Генеральній асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Він додав, що «росія не є країною, яку можна ігнорувати», оскільки вона є одним із провідних виробників зерна у світі. Також турецький лідер сказав, що сподівається знайти рішення для відродження Чорноморської зернової ініціативи.

Крім того, Ердоган підкреслив, що за площею та за становищем у світі росія «має чітке місце».

Нагадаємо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що росія надійна настільки ж, наскільки і Захід, а російський диктатор володимир путін виступає за «якнайшвидше закінчення війни».

На початку вересня Ердоган просив лідерів G20 задовольнити деякі вимоги росії щодо зернової угоди.

Раніше Ердоган заявив, що альтернативи зерновій угоді немає, тому Туреччина готує нові пропозиції щодо її відновлення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: