Ердоган порівняв загиблих цивільних у Газі з жертвами війни рф проти України

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на пропалестинському мітингу в Стамбулі звинуватив Захід у кровопролитті в секторі Гази. Він порівняв загиблих там цивільних із загиблими у війні рф проти України.
Getty Image

Ердоган порівняв загиблих цивільних в секторі Гази із загиблими у війні росії проти України. При цьому він звинуватив Захід у кровопролитті.

Про це пише турецьке агентство Anadolu.

На думку Ердогана головним винуватцем різанини, яка розгортається в Газі, є Захід. Втім він не згадав про те, що загострення конфлікту почалося з атаки терористів ХАМАС на Ізраїль.

«Ті, хто проливає крокодилячі сльози за мирними жителями, загиблими в українсько-російській війні, мовчки спостерігають за смертями тисяч невинних дітей в Газі», – заяви він.

Ердоган також наголосив, що Туреччина представить Ізраїль світові як військового злочинця. При цьому додав, що країна є пішаком у регіоні, який принесуть у жертву, коли прийде час.

Водночас він сказав, що Туреччина не підтримує напади на цивільних осіб.

«Ми проливали сльози за жителями багатьох регіонів: від Криму до Карабаху, від Боснії до Кіркука, від Палестини до Туркестану, від Афганістану до Чечні», – наголосив президент Туреччини.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією.

Перед тим він закликав посилити дипломатичну активність для мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході і запевнив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: