Ізраїль відреагував на відкликання Туреччиною свого посла

Читать на русском
Туреччина відкликала з Ізраїлю посла, а у Тель-Авіві заявили, що цей крок зробить Анкару на крок ближчим до підтримки радикального палестинського руху ХАМАС.
Фото: flickr/Caribb

У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю заявили, що рішення Туреччини відкликати свого посла є «кроком турецького президента, який стоїть на боці терористичної організації ХАМАС».

Про це заявив речник міністерства закордонних справ Ізраїлю Ліор Хаят у соцмережі Х.

Ердоган заявив, що планує стати гарантом безпеки в Секторі ГазаТуреччина вже займається оформленням заяви до Міжнародного кримінального суду про нібито вчинення ізраїльською стороною військових злочинів у Секторі Гази.

«Рішення турецького уряду відкликати свого посла в той час, як Ізраїль перебуває у розпалі самооборони через загрозу від терористичної організації, гіршої за ІДІЛ, є ще одним кроком турецького президента, який стоїть на боці ХАМАС», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що розриває контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через дії Ізраїлю в Газі.

Цей крок у Туреччині назвали знаком протесту проти «триваючих бомбардувань обложеного Сектора Гази».

Також Ердоган заявив, що Туреччина готова стати країною-гарантом Сектору Гази, якщо виникне необхідна ситуація.

Раніше Ердоган порівняв загиблих цивільних у Секторі Гази із загиблими у війні росії проти України. При цьому він звинуватив Захід у кровопролитті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: