Ердоган заявив, що планує стати гарантом безпеки в Секторі Газа

Читать на русском
Туреччина вже займається оформленням заяви до Міжнародного кримінального суду про нібито вчинення ізраїльською стороною військових злочинів у Секторі Гази.
Anadolu Ajansı

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина готова стати країною-гарантом Сектора Гази, якщо виникне необхідна ситуація.

Про це повідомляє турецьке видання Anadolu, цитуючи Ердогана у розмові з журналістами.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

Згідно з його словами, Анкара постійно говорить про питання гарантій з моменту початку ескалації конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем, тому готова взяти за себе таку місію.

«Греція може бути країною-гарантом на Кіпрі, країною-гарантом може бути і Велика Британія, а чому б Туреччині не стати країною-гарантом, чому б не створити подібної структури в Газі? Так що ми можемо взяти на себе роль країни-гаранта», – зазначив Ердоган.

Він заявив, що Туреччина має взяти на себе провідну роль у питанні гаранта в секторі Гази, додавши, що «це буде розвиток, який формує історію, сьогодення і майбутнє».

«Усі зусилля Туреччини спрямовані на мир у секторі Газа і Палестині, де люди не повинні більше гинути та залишати свої будинки», – підкреслив Ердоган.

Президент Туреччини також заявив, що надає великого значення саміту Організації ісламського співробітництва, який планують провести в Саудівській Аравії з метою врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту та ініціатив, спрямованих на припинення вогню.

Нагадаємо, сьогодні Ердоган наголосив, що розриває усі контакти з прем'єр-міністром Ізраїлю. За його словами, Нетаньяху більше «не є особою, з якою Туреччина могла б вести бесіду».

Окрім цього, Туреччина відкликала свого посла в Тель-Авіві Шакіра Торнулара через гуманітарну кризу, яка виникла в секторі Гази.

Раніше президент Туреччини Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією. Після цього Ізраїль відкликав своїх дипломатів із країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: