Ердоган висловив намір докласти зусиль для припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС

Читать на русском
Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті.
Фото: РІА Новости

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав посилити дипломатичну активність для мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході і запевнив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті.

Про це він написав у соцмережі Х.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

«Я закликаю все людство вжити заходів, щоб зупинити цю безпрецедентну жорстокість у Секторі Гази», – написав Ердоган.

Також він засудив удар по лікарні у Секторі Гази.

«Я засуджую тих, хто вчинив цей напад, який є злочином проти людства та геноцидом проти народу Гази… Туреччина продовжить докладати зусиль для встановлення спочатку гуманітарного припинення вогню, а потім – постійної стабільності», – зазначив турецький лідер.

Крім того, Ердоган наголосив на необхідності дипломатичної активності задля припинення конфлікту.

«З першого дня ми доклали значних зусиль для вирішення кризи, що почалася 7 жовтня і може поширитися на весь наш регіон. Наразі ми мали телефонні розмови з 18 лідерами на рівні глав держав та урядів. У співпраці з владою Єгипту ми доставили в регіон три літаки з гуманітарною допомогою. Ми продовжуємо простягати руку допомоги пригнобленому народу Гази», – зауважив президент Туреччини.

Також він наголосив, що в нинішній ситуації «Рада Безпеки ООН знову не виконала своїх обов’язків» і розкритикував країни Заходу за «підливання лою у вогонь» конфлікту, а міжнародні медіа звинуватив у поширенні «упереджених та лицемірних» публікацій.

Нагадаємо, 17 жовтня у Секторі Газа під удар потрапила лікарня, внаслідок чого загинули кілька сотень людей.

Угруповання ХАМАС звинуватило в атаці Ізраїль, у країнах Близького Сходу відбулася серія протестів проти дій Тель-Авіва.

12 жовтня повідомлялося, що Туреччина провела переговори з ХАМАС про звільнення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: