Болгарія прискорює ліквідацію лазівки у санкціях, яка дозволила рф заробити мільярд євро

Читать на русском
Болгарія скасує звільнення від санкцій ЄС проти рф на шість місяців раніше, ніж планувалося. Рішення прийняли після того, як виявили, що лазівка дозволила кремлю заробити додатково  мільярд євро.
Укрінформ

Болгарія припинить звільнення від обмежень ЄС проти росії на пів року раніше після того, як виявили, що лазівка дозволила кремлю заробити додатково 1 мільярд євро.

Про це пише Politico.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

Партії, що підтримують правлячу коаліцію уряду, оголосили про цей крок напередодні, 17 листопада, після запеклих дебатів. Відомо, що суперечки викликали матеріал Politico, у якому йдеться, що Болгарія пропускала мільйони барелів московської нафти на нафтопереробний завод, що належить росії, на своїй території, який потім експортував різні види нафтопродуктів за кордон, зокрема до країн ЄС.

Нафтопереробний завод зміг транспортувати російську нафту, оскільки Болгарія отримала ексклюзивне право не дотримуватися заборони ЄС на імпорт сирої нафти з росії морським транспортом. Відомо, що уряд припинить дію заборони 1 березня замість попереднього, добровільно встановленого терміну 31 жовтня.

Раніше писали, що росія за цей рік заробила додатково близько 1 мільярду євро після того, як найбільша приватна нафтова компанія рф «Лукойл» скористалася лазівками в санкційних правилах ЄС за допомогою Болгарії.

Нагадаємо, Європейський Союз уже запровадив 11 пакетів санкцій проти росії після того, як вона вторглася на територію України. До 12-го пакету санкцій Євросоюзу, ймовірно, увійде заборона на імпорт російських алмазів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: