Чехія заморожує усі державні активи рф

Читать на русском
Чехія вирішила заморозити російські державні активи і наполягатиме на тому, аби аналогічні кроки зробили й інші країни ЄС.
Фото: hromadske.ua

Уряд Чехії схвалив замороження всіх російських державних активів у країні.

Про це повідомили прем’єр країни Петр Фіала і міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Після того як Прага 15 листопада схвалила «заморозку» російських державних активів в країні глава чеського уряду розповів, що рф не зможе розпоряджатися нерухомістю, яка належить держустановам.

«Майно не може бути передано або продано. Росії не дозволять використовувати банківські рахунки, на які надходить орендна плата за це майно», – сказав Фіала.

Він зазначив, що Чехія наполягатиме на тому, аби аналогічні кроки зробили й інші країни Європи.

Чеський очільник МЗС зауважив, що на цьому комерційна діяльність, із якої росія «фінансує вбивства українців, закінчується».

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував Чехії та зазначив, що до Чехії мають долучитися і інші країни, які ще не зробили такий крок.

«Усі країни, які ще не зробили цього, мають наслідувати цей приклад. Російські гроші мають іти на відновлення України, а не на вбивства та знищення», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, 27 жовтня лідери ЄС підтримали план використання російських активів на користь України.

Проте, за інформацією Bloomberg, ключові країни ЄС не хочуть поспішати розпоряджатися замороженими активами рф.

У той же час у росії погрожують відповісти ЄС за використання їхніх активів на користь України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: