У Чорному морі протаранили російське судно зі скрапленим газом

Читать на русском
Російський пором Славянин, який перевозив залізничні цистерни зі зрідженим газоном, отримав бортову пробоїну в районі болгарського мису Шабла. Про це повідомляє пресслужба міністерства енергетики України.
Пором СлавянинФото: RFE/RL

Російський пором «Славянин», який перевозив залізничні цистерни зі зрідженим газоном, отримав бортову пробоїну в районі болгарського мису Шабла.

Про це повідомила пресслужба міністерства енергетики України з посиланням на дані моніторингового порталу Vesselfinder.

Судно зазнало пошкодження внаслідок зіткнення з кораблем New Raouf під прапором Республіки Палау, який після цього продовжив рух у бік Туреччини.

«Славянин», у свою чергу, повернувся до болгарського порту Варна для обстеження. Зазначається, що російське судно отримало крен.

«Уточнюється, що пором «Славянин» курсує близько 10 років на лінії Варна – Кавказ, перевозячи залізничні цистерни. Vesselfinder зауважує, що незрозуміло, що він робив біля Шабли/Тюленово, тому що лінія до порту Кавказ, проходить по прямій більш у східному напрямку, тоді як російське судно рухалося дещо північніше», – уточнили в Міненерго.

Нагадаємо, що 8 листопада росіяни вдарили ракетою по іноземному кораблю, який заходив у порт Одеської області під завантаження. Лоцман корабля загинув, ще 4 людей поранено.

Також повідомлялося, що танкер із нафтопродуктами, що йшов під прапором Ліберії, підірвався на міні у північно-західній частині Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: