США не відступлять перед путіним і ХАМАСом – Байден

Читать на русском
Байден заявив, що США не допустять, щоб російський диктатор володимир путін та угрупування ХАМАС стерли зі своїх карт сусідні демократії.
Фото: ostwest.tv

Російський диктатор володимир путін та терористи ХАМАС мають однакові цілі – знищити на картах сусідні демократії. США не дозволять цьому статися.

Про це заявив президент США Джо Байден у колонці для Washington Post.

США зможуть побудувати новий світовий порядок – БайденСША можуть побудувати новий світовий порядок, якщо проявлять достатню сміливість і впевненість у собі – за 50 років старий світовий порядок видихнувся. Про це заявив Джо Байден.

Американський лідер наголосив, що заради безпечного майбутнього усього світу необхідно протидіяти як ХАМАС, так і росії.

«Сьогодні світ стоїть на переломній точці, коли вибір, який ми робимо, зокрема під час криз у Європі та на Близькому Сході, визначатиме напрямок нашого майбутнього для майбутніх поколінь», – зазначив Байден.

Президент США ставить в один ряд дії ХАМАС та агресію путіна проти України, наголошуючи, що «вони сподіваються на крах регіональної стабільності та інтеграції та отримати перевагу за рахунок поширення хаосу».

«І путін, і ХАМАС прагнуть стерти з карти світу сусідню демократичну державу. Америка не може дозволити цьому статися і не дозволить», – підкреслив Байден.

Головним питанням американський лідер назвав те, чи слідуватимуть США невпинно позитивному баченню майбутнього, чи дозволять тим, хто не поділяє цих цінностей, «зробити світ більш небезпечним та розділеним».

«Сполучені Штати є важливою нацією. Ми об’єднуємо союзників і партнерів, щоб протистояти агресорам і досягти прогресу до більш світлого, мирного майбутнього. Світ очікує від нас вирішення проблем нашого часу. Це обов’язок лідерства, і Америка буде керувати. Бо якщо ми відійдемо від викликів сьогодення, ризик конфлікту може поширитися, а витрати на їх вирішення лише зростуть. Ми не допустимо цього», – наголосив Байден.

Столтенберг заявив, що допомога Україні – в інтересах нацбезпеки СШАГенсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що США продовжуватимуть допомагати Україні, оскільки це в інтересах їхньої національної безпеки.

Президент США переконаний, що підтримка України – це внесок у національну безпеку США, оскільки вона запобігає ескалації війни в Європі. Він також наголосив на зміцненні співробітництва в рамках НАТО.

Також він додав, що США свої війська від російсько-української війни, але надають зброю і економічну допомогу, щоб зупинити прагнення путіна до завоювань, перш ніж конфлікт пошириться далі.

Зазначимо, американський президент не вперше проводить паралелі між діями президента рф путіна та терористів ХАМАС. Так, минулого місяця під час звернення до співгромадян він закликав Конгрес США погодити додаткове фінансування для підтримки України та Ізраїлю.

Адміністрація Байдена закликає Конгрес виділити кошти на допомогу як Ізраїлю, так і Україні, а також на гуманітарні потреби в секторі Газа, однак через розбіжності в Конгресі цю допомогу поки що не схвалено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: