США зможуть побудувати новий світовий порядок – Байден

Читать на русском
США можуть побудувати новий світовий порядок, якщо проявлять достатню сміливість і впевненість у собі – за 50 років старий світовий порядок видихнувся. Про це заявив Джо Байден.
Фото: uainfo.org

США є країною, що спроможна побудувати новий світовий порядок. Але за умови, якщо виявить достатню сміливість і впевненість у собі.

Про це заявив президент США Джо Байден на передвиборчому приватному прийомі зі збору коштів у Білому домі, передає портал Miragе.

За словами Байдена, США – саме та країна, яка зможе побудувати новий світовий порядок, якщо виявить достатню сміливість і впевненість у собі.

«У нас є можливість зробити щось, якщо ми досить сміливі й впевнені в собі, щоб безпрецедентно об'єднати світ. Ми жили в післявоєнний період протягом 50 років, і це добре працювало. Але старий устрій видихнувся. Потрібен новий світовий порядок… У нас є реальна можливість об'єднати світ так, як цього не було вже тривалий час, і зміцнити перспективу світу, а не применшити її», – наголосив президент США.

Американський лідер переконаний, що за належних зусиль усе вдасться.

«Назвіть мені хоч одну кризу, в яку ми коли-небудь потрапляли, і з якої ми не вийшли найсильнішими», – запитав він у присутніх.

Президент США додав, що у його країни «є реальна можливість об’єднати світ так, як цього не було вже давно», тим самим поліпшивши світ, а не погіршивши його.

Напередодні стало відомо, скільки американців переглянули звернення Байдена про допомогу Україні та Ізраїлю.

Президент України Володимир Зеленський подякував Байдену за промову на підтримку України та зазначив, що світ розраховує на лідерство Америки.

Також стало відомо, що Байден направить до Конгресу США запит фінансування України та Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: