Російські пропагандисти повідомили про «перегрупування» військ на Херсонщині, але потім видалили новину

Читать на русском
Два пропагандистські агентства повідомили про перегрупування військ на Херсонському напрямку, а потім видалили новину. У Міноборони назвали це провокацією.
Getty Images

Російські пропагандистські агентства РІА Новини та ТАРС повідомили з посиланням на Міністерство оборони про «перегрупування» військ на Херсонському напрямку, але потім видалили новину.

У їхніх Telegram-каналах вона стоїть із позначкою «Анульовано».

«Оцінивши ситуацію, що склалася, командування угруповання «Дніпро» вирішило перекинути війська на вигідніші позиції на схід від Дніпра. Після перегрупування «Дніпро» звільнить частину сил, які будуть задіяні для наступу», – йшлося у початковому повідомленні з посиланням на Міноборони рф.

«Новина «Командування угруповання «Дніпро» прийняло рішення на перегрупування військ на більш вигідні позиції на схід від Дніпра» АНУЛЮЄТЬСЯ як така, що випущена помилково. Ми просимо вибачення у своїх підписників і читачів», – заявили в ТАРС.

У Міноборони рф назвали розсилку цього помилкового повідомлення «провокацією».

Нагадаємо, раніше аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські війська трохи просунулися на лівому березі Дніпра на Херсонщині, а також почали перекидати туди важку бронетехніку. BBC з посиланням на джерела писало, ЗСУ зайняли плацдарм на лівому березі Дніпра, щоб розпочати масштабніший наступ — розділити російські війська і перерізати їхню лінію постачань.

Раніше в українській розвідці заявили, що росіяни мінують критичну інфраструктуру в окупованій частині Херсонської області. Такі дії можуть робитися на випадок відступу.

Відступ із Херсона окупанти минулого року також називали «перегрупуванням».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: