У ЗСУ відреагували на повідомлення про «перегрупування» військ рф на Херсонщині

Читать на русском
Вкид ворожої пропаганди про перегрупування окупаційних військ на лівому березі Херсонщини є елементом ведення бойових дій, повідомила Наталія Гуменюк.
Фото: Getty Images

Вкид ворожої пропаганди про «перегрупування» окупаційних військ на лівому березі Херсонщини є елементом ведення бойових дій.

Про це заявив керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що ЗСУ, незважаючи на всі заяви та спроби окупантів вплинути на ситуацію на півдні, продовжують діяти згідно із заздалегідь прийнятим планом.

«Херсонщина для росіян від початку повномасштабного вторгнення була зоною схвалення непростих рішень. Сьогодні треба розуміти, що такі інформаційні вкиди – це теж елементи ведення бойових дій. Ворог заміряє нашу стійкість, готовність протидіяти і готовність зреагувати на те, як він поводиться. Ми не дозволяємо їм диктувати свої умови. Ми продовжуємо діяти за власним планом», – сказала Гуменюк.

За словами представниці Сил оборони, українські військові на Херсонщині ведуть як контрбатарейну боротьбу, так і операції, «які не обговорюються саме для того, щоб у ворога була підвищена нервозність, підвищений морально-психологічний розлад».

Вона додала, що українських військових задовольняє такий стан російської армії.

Нагадаємо, сьогодні вранці дві російські пропагандистські агенції повідомили з посиланням на Міністерство оборони про «перегрупування» військ на Херсонському напрямку, але потім видалили новину. Це сталося на тлі повідомлень про успіхи ЗСУ на лівому березі Дніпра.

Пізніше у Центрі національного спротиву припустили, що подібні повідомлення можуть бути частиною інформаційної операції проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: