«Обережний оптимізм»: у Зеленського прокоментували зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна

Читать на русском
Зустріч президента США Джо Байдена із лідером Китаю Сі Цзіньпіном викликає обережний оптимізм. Таку думку висловив радник голови ОП Михайло Подоляк.
Фото: Білий дім

Зустріч президента США Джо Байдена із лідером Китаю Сі Цзіньпіном стала сигналом для всього світу про те, що глобальні проблеми мають бути вирішені шляхом діалогу.

Про це написав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у соцмережі X.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

За його словами, переговори двох лідерів, які пройшли напередодні у Сан-Франциско, викликають обережний оптимізм.

«Це великий сигнал для світу – діалог замість конфронтації, новий глобальний порядок, правила потрібні обов'язково, стабільність та передбачуваність. І другий момент: росію нарешті виключили зі списку тих, хто справді впливає на глобальні процеси. У росії майже нульове агентство. Тому що вона робить ставку на хаос, руйнування, підтримку насильства як інструмент зовнішньої політики», – написав Подоляк.

Радник голови ОП додав, що така поведінка агресора не може влаштовувати «тих, хто хоче бачити горизонти, майбутнє, взаємні обмежувальні правила».

Нагадаємо, після зустрічі президент США заявив, що на переговорах із Сі був досягнутий «реальний прогрес».

При цьому Байден підтвердив, що, як і раніше, вважає главу КНР диктатором. У МЗС Китаю обурилися через заяву американського лідера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: