Байден дасть зрозуміти Сі Цзиньпіну, що США й надалі підтримуватимуть Україну – Кірбі

Читать на русском
Обговорення українського питання є в порядку денному запланованої в середу зустрічі президента США Джо Байдена й глави КНР Сі Цзіньпіна.
Фото: comments.ua

Обговорення «українського питання» буде в порядку денному запланованої зустрічі президента США Джо Байдена й глави КНР Сі Цзіньпіна у середу, 15 листопада. При цьому, американський лідер чітко підкреслить намір США підтримувати Україну й надалі.

Про це координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив під час пресбрифінгу.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

«Я думаю, вони, безумовно, говоритимуть про те, що відбувається в Україні. Президент дасть зрозуміти, що ми й надалі підтримуватимемо Україну в її боротьбі проти агресії рф», - підкреслив Кірбі.

Предствник Білого дому наголосив у цьому зв’язку, що «Китай міг би відіграти певну роль», якщо би приєднався до міжнародної підтримки України та посприяв просуванню бачення президента Зеленського щодо справедливого миру.

Нагадаємо, востаннє Байден та Сі зустрічалися на саміті G20 в Індонезії у листопаді 2022 року. Це були їхні перші переговори після того, як Байден став президентом.

При цьому, переговори двох лідерів заплановано на 15 листопада у Сан-Франциско.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: