Росіяни до кінця року хочуть вивезти з України ще 10 тисяч дітей – омбудсмен

Читать на русском
Дітей із тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей хочуть вивезти до Москви та Санкт-Петербурга.
t.me/dmytro_lubinetzs

Цього року росіяни планують відправити ще 10 тисяч дітей із тимчасово окупованих територій до росії. Там із дітьми займатимуться «промиванням мізків».

Про це повідомив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«До кінця року російські загарбники відправлять 10 тисяч українських дітей із тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей до Москви та Санкт-Петербурга за маршрутами так званого «культурного просвітництва», – написав Лубінець.

За його словами, про це Офісу омбудсмена стало відомо за результатами моніторингу інформаційних інтернет-каналів російської та окупаційної влади на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, нещодавно Лубінець повідомляв, що росіяни у Криму відкрили ще один табір для перевиховання українських дітей. За даними ЦНС, росіяни обіцяють збільшені виплати за опікунство українськими дітьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: