Чотирьох українських дітей вдалося повернути на Батьківщину

Читать на русском
У суботу, 21 жовтня, стало відомо, що ще чотирьох українських дітей, яких депортували росіяни, вдалося повернути на Батьківщину.
Андрій Єрмак

У суботу, 21 жовтня, стало відомо, що ще чотирьох українських дітей, яких депортували росіяни, вдалося повернути на Батьківщину.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

За його словами, повернути дітей вдалося в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. До цього процесу долучили громадські організації та міжнародних партнерів.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Робота з повернення дітей на Батьківщину триватиме й надалі, тому вкотре щиро дякую всім, хто допомагає це робити. Це необхідно державі, це потрібно для нашого майбутнього», – написав Лубінець.

Тоді як керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що повернути вдалося чотирьох дітей: це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома, разом зі своїми рідними.

Єрмак додав, що один з хлопчиків, якого вдалося повернути додому, не бачився з матір’ю з початку повномасштабного вторгнення.

«Лише уявіть, матір та син не бачились з початку повномасштабного вторгнення рф до України. Військовослужбовиця перейшла в розпорядження військової частини та пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем. Росія окупувала частину Херсонщини. Мати не могла евакуювати сина, потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина і нам вдалося його знайти та повернути з родичами», – розповів він.

Ще одна історія торкнулася хлопчика, який потрапив в окупацію на Херсонщині в той час, як його готували до операції.

«Таких історій дуже багато. Росія цинічно викрадає дітей, проводить примусову русифікацію, приховує факти всиновлення росіянами. Наше завдання від Володимира Зеленського – повернути додому всіх», – наголосив Єрмак.

Нагадаємо, цього року росіяни планують відправити ще 10 тисяч дітей із тимчасово окупованих територій до росії. Там із дітьми займатимуться «промиванням мізків».

Нещодавно Лубінець повідомляв, що росіяни у Криму відкрили ще один табір для перевиховання українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: