Данілов відповів, від чого залежить можливе закінчення війни у 2024 році

Читать на русском
Україна робитиме все для закінчення війни у 2024 році, але у цьому питанні не все залежить від нашої країни, пояснили у РНБО.
фото LIGA.net

У питанні та термінах закінчення війни з росією дуже багато залежить від партнерів України. До того ж, сьогодні вже зовсім не та війна, яка була в перші дні та місяці вторгнення рф.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону 9 листопада.

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

«Я б дуже хотів, щоб війна у 2024 році закінчилася. Ми все для цього робитимемо. Але тут треба бути щирим і сказати, що не все від нас залежить. Дуже багато залежить від партнерів. Є деякі партнери, які сумніваються – чи треба надавати ту чи іншу зброю, щоб не дратувати путіна, їхні прізвища вже відомі», – сказав секретар РНБО.

Данілов також зазначив, що сьогодні вже зовсім інша війна, у якій використовують зовсім інші засоби ураження

«Я хочу звернути увагу, що коли ми розпочинали війну, то давайте згадаємо, яке ми мали озброєння? Ми стали пліч-о-пліч, але ми мали озброєння пострадянського періоду, ми мали чотири засоби ураження імпортного виробництва, які всі на той час знали – Javelin, NLAW, стінгер та байрактор. Але сьогодні вже зовсім інша війна – це війна технологій, дронів», – пояснив секретар РНБО.

На думку Данілова, перемога залежатиме від низки чинників, які продемонструють саме українці.

«Я хочу сказати, що хто буде спритнішим, розумнішим, у кого буде більше волі – той і переможе у цій війні. Я більше ніж впевнений, - це стосується нашої волі та розуму, тут росіянам нічого робити», – сказав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що терміни закінчення війни безпосередньо залежать від постачання ППО Україні. Раніше ми писали, які є сценарії закінчення війни з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: