Зеленський прокоментував втрати військ рф під Авдіївкою

Читать на русском
За його словами, росія зазнає значних втрат серед техніки та особового складу на Авдіївському напрямку.
Офіс президента

Російські окупанти зазнають значних втрат серед техніки та особового складу на Авдіївському напрямку. При цьому, кожен воїн ЗСУ, який тримає позиції під Авдіївкою, заслуговує на вдячність.

Про це заявив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

«Росія вже втрачає під Авдіївкою і солдатів, і техніку швидше та масштабніше, ніж, зокрема, під Бахмутом. Витримувати цей їхній натиск надзвичайно складно», - розповів президент.

При цьому, керівник держави звернувся до українських військових і подякував кожному, хто тримає позиції та виконує бойові завдання.

«Чим більше російської сили буде знищено зараз під Авдіївкою, тим гірше для ворога буде загальна ситуація, загальний хід цієї війни», - підкреслив він.

Основне зі звернення президента:

  • Перше - наші воїни. Сьогодні на селекторі доповідали розвідка, Головком, СБУ, міністр оборони. Загалом ситуацію на фронті, конкретні напрямки. Снаряди, техніка - все для фронту. Авдіївка, Купʼянськ, Бахмут. Також південні напрямки. Дуже інтенсивні російські штурми, й особливо - на Донеччині.

  • Я хочу зараз особливо відзначити воїнів 53-ї та 110-ї окремих механізованих бригад і артилеристів 55-ї окремої артилерійської бригади. Усі вони бʼються саме на Авдіївському напрямку й цими днями дали Україні найкращі результати. Відзначу також бригади, які воюють на інших напрямках і заслуговують вдячності. Це 57-ма окрема мотопіхотна бригада, її воїни захищають Купʼянський напрямок. Дякую Лиманський напрямок - 68-ма окрема єгерська бригада. І, звичайно, Бахмутський напрямок. Артилеристи 26-ї бригади, 92-га окрема штурмова бригада та 30-та окрема механізована бригада.

  • Відбулися вагомі зустрічі: держсекретар США та його команда, радники з питань національної безпеки президента США та лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, представники громадських сил Америки, керівники міжнародних фінансових інституцій та агенцій із питань розвитку. Готуємо наступний рік.

  • Провів сьогодні також нараду з міжнародниками, урядовцями щодо підготовки вже другого саміту нашої глобально важливої гуманітарної ініціативи «Зерно з України». Україна не лише зберігає свою роль гаранта глобальної продовольчої безпеки. Наш морський експорт новим коридором уже сягнув майже 4 мільйонів тонн вантажів. Але й ми памʼятаємо, що можемо дати більше стабільності світу, допомагаючи продовольством тим, хто його потребує. Зокрема, в країнах Африки.

Нагадаємо, що Зеленський 14 листопада провів селектор, де заслухав зведення з фронту, зокрема щодо ситуації на Донеччині та на Херсонщині.

А напередодні Зеленський надав Мустафі Джемілєву звання Героя України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: