У Зеленського відреагували на пропозицію прийняти Україну в НАТО без окупованих територій

Читать на русском
Представник ОПУ заявив, що сама розмова про це явно провокує країну-агресора на подальшу ескалацію.
Слово і діло

В Офісі президента України відповіли на вчорашню заяву ексгенсека НАТО Андерса Фог Расмуссена щодо приєднання України до Альянсу без окупованих територій, наголосивши на недоречності таких пропозицій від західних політиків.

Про це радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк написав на сторінці у Телеграмі.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Люблю (сарказм) періодичні дивні пропозиції щодо «врегулювання конфлікту в Україні». Вони досі доводять, що причини й наслідки не для всіх очевидні. Так, іноді можна почути дивовижні пропозиції щодо того, що Україна нібито може запросто увійти до НАТО… частинами - територіями, які не під окупацією. От уже ж ці «прості рішення», які завжди зрештою коштують дуже дорого...», - написав Подоляк.

При цьому, представник ОПУ заявив, що сама розмова про це явно провокує країну-агресора на подальшу ескалацію.

«По-перше, сама розмова про таку можливість явно провокує росію на подальшу ескалацію, заохочує її до агресивної війни: «Ще трохи - і Україна зламається. Треба дорізати громадян, доатакувати ракетами». Це ж очевидно? Безперечно», - підкреслив радник.

Подоляк також зазначив, що немає гарантій, що росія захоче погодитися на вступ України до Північноатлантичного альянсу.

«Хто гарантує, що рф не продовжить експансію після паузи, скориставшись фіктивною перервою для посилення своїх позицій? Нарешті, хто саме виступить гарантом недоторканності... умовної лінії розмежування? Чи теорія не передбачає практики?», - написав він.

Зокрема, Подоляк вкотре наголосив на недоречності таких пропозицій від західних політиків.

«Тоді навіщо озвучувати ці дивовижні пропозиції... Замість того, щоб усвідомити нарешті три прописні істини: рф абсолютно недоговороспроможна та спробує обдурити в будь-якому разі; рф у такому вигляді лише масштабуватиме ризики й намагатиметься реалізувати свої агресії; лише значна «військово/технологічна допомога» Україні розв’язує проблему європейської безпеки та гарантує повернення до стабільних глобальних правил…», - підкреслив радник керівника ОПУ.

Нагадаємо, у суботу, 11 листопада, Расмуссен запропонував прийняти Україну до Альянсу без гарантій для окупованих росією територій.

Також нещодавно в Угорщині заявили, що Західний світ повинен надати гарантії безпеки росії, а не членство Україні у НАТО.

Додамо, раніше Олексій Резніков розповів, які фактори стануть визначальними під час ухвалення рішення про запрошення України до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: