«Є надія, що 2025-й стане переломним»: Буданов дав новий прогноз щодо війни

Читать на русском
Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов припустив, що війна росії проти України триватиме ще досить довго.
Фото: ГУР МО України

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов припустив, що війна росії проти України триватиме ще досить довго.

Заяву розвідника цитує портал NV.

За його словами, навіть у разі завершення активних бойових дій Кремль навряд чи захоче підписувати мирну угоду та продовжить хаотично обстрілювати територію України.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

«Є такі випадки в історії, коли давні війни між державами юридично так і не завершені. Простий приклад - росія і Японія, після 1945 року вони так і не підписали мирний договір через Північні острови. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, тому що у росії значні територіальні апетити стосовно України, що стосуються не лише Криму», - заявив Буданов.

Він зазначив, що в росії поки що немає серйозних проблем в економіці, проте в майбутньому ця ситуація може змінитися.

«Так, ми спостерігаємо у них масштабну кризу пального, різке подорожчання продуктів харчування та інших товарів та послуг. Це все розхитує їхню економіку та соціальну сферу, реальні проблеми вони відчують у 2025 році», – заявив Буданов.

За словами голови ГУР, зараз дуже важливо слухати економістів, які моделюють ситуації з огляду на безліч різноманітних даних.

«Є надія, що 2025 рік стане переломним у плані внутрішніх системних руйнівних змін та процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування. На сьогодні, виходячи з наявних факторів, ймовірність є. Але не забувайте, що ця війна з кожним місяцем глобалізується та породжує нові процеси», – резюмував розвідник.

Нагадаємо, раніше Буданов говорив, що після перемоги України росія спробує взяти реванш. Відбутися це може щонайменше через десять років після закінчення війни.

Варто зазначити, що напередодні керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у війні в Україні намітився перелом, і наступний рік стане вирішальним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: