«Вибилися з графіка»: Буданов спрогнозував, скільки ще може тривати війна

Читать на русском
Росія, за оцінкою економіки, здатна вести війну до 2025 року, за кількістю техніки – максимум до 2026-го. Людського ресурсу, наголосив Кирило Буданов, вистачить надовго.
Фото: УП

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, говорячи про шанси закінчити війну в цьому році, констатував, що Україна «вибилася з графіка».

Він сказав про це в інтерв'ю «Українській правді».

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

«Є об'єктивні та суб'єктивні причини – все в комплексі. Але, вибачте, більшість з пояснень цього становить державну таємницю і це просто не для публічного обговорення. З часом це все стане зрозумілим», – сказав Буданов.

«Не все пішло шкереберть. Давайте без уточнення і роз'яснення цього всього – ми вибилися з графіка – нехай кожен зробить свій висновок», – додав він.

За словами глави розвідки, економічного ресурсу росії вистачить без проблем вести війну до 2025 року, за кількістю техніки – до 2026-го максимум.

«Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго. Але хто б там не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька. Інша справа, а чи готова російська іедерація іти до верхньої межі, до останнього?», – сказав він.

Буданов також зазначив, що заморожувати конфлікт не можна у жодному разі: по-перше, це буде зрадою людей на окупованих територіях, а по-друге – неправильно з точки зору пам'яті загиблих та тих, хто зараз воює.

Він додав, що можливість для дипломатії буде в той момент, коли війну буде завершено: «Жодна війна у світі не закінчилася без підписання двостороннього, багатостороннього договору про закінчення війни чи чогось подібного».

Нагадаємо, раніше Буданов говорив, що після перемоги України росія спробує взяти реванш. Статися це може щонайменше через десять років після закінчення війни.

На інфографіці «Слово і діло» – скільки тривають війни путінської росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: