Буданов прогнозує спробу реваншу рф після перемоги України – через скільки років

Читать на русском
Буданов вважає, що після перемоги України років через десять у росії можуть виникнути реваншистські настрої.
Reuters

Після перемоги України у війні через деякий час росія чи те, що залишиться від неї, захоче взяти реванш. Відбутися це може щонайменше через десять років після закінчення війни.

Такий прогноз дав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«Після перемоги України – у якомусь видозміненому вигляді частка російської федерації залишиться поряд з нами – найімовірніше, через деякий час з'являться реваншистські настрої там. Це нормальний кругообіг в історії», – допустив він.

На думку Буданова, росії знадобиться близько десяти років на відновлення у військовому аспекті. «Якраз десять років це нормальний період для того, щоби все це переосмислити і почати реванш готувати. У нас точно буде десять років. І якщо вдасться іншими шляхами після перемоги України, скажімо так, впливати на ті території, які будуть створені, можливо, ми матимемо набагато більше. Але мінімально десять років ми матимемо», – прогнозує глава розвідки.

Раніше президент Володимир Зеленський сказав, що Україна має здобути над росією таку перемогу, яка унеможливила б повторення військового конфлікту в майбутньому. Він також не виключив, що війна може закінчитись у найближчі місяці.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія має план «В» у разі військового програшу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: