Швидко і в один момент: Подоляк припустив, як може закінчитися війна з рф

Читать на русском
Є варіант, що війна з рф закінчиться так само швидко, як і колись почалася. Не виключено, що це пов'язано з подіями в Криму.
Фото: AFP

Українцям навряд чи доведеться відвойовувати у росії кожен кілометр кров'ю, бо після виходу ЗСУ на кордон із Кримом події можуть набути зовсім іншого вигляду.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter у понеділок, 28 серпня.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

«Легко не буде, але велика наївність вважати, що Україні доведеться повертати території, відвойовуючи кожен кілометр кров‘ю. У міру просування на Півдні та виходу українських сил до адмінкордону з Кримом події набуватимуть іншого вигляду. Зрештою все закінчиться швидко і в один момент — так само, як і почалося», – написав він.

За словами Подоляка, зараз вся внутрішня легітимність путіна будується на переконанні російських еліт, що він «ще не програв війну».

«У Кремлі розуміють невідворотне: чим більше росія втрачатиме окупованих територій, тим швидше відбудеться падіння підтримки режиму», – додав він.

Подоляк зазначив, що вбивство ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина та підготовка нової мобілізації у рф для насичення фронту – це лише «виграш часу».

Нагадаємо, ми розповідали про те, скільки тривають війни путінської росії. Також ми писали, хто за час війни був ліквідований путінським режимом, окрім Пригожина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: