«Обговоримо, коли прийде час»: Туреччина не прискорюватиме розгляд заявки Швеції щодо НАТО

Читать на русском
Парламент Туреччини не має наміру розглядати заявку Швеції на вступ до НАТО за прискореною процедурою. Депутати займуться цим питанням, коли прийде час, повідомили у комітеті з закордонних справ.
Фуат ОктайФото: haberler.com

Парламент Туреччини не має наміру розглядати заявку Швеції на вступ до НАТО за прискореною процедурою. Депутати займуться цим питанням, «коли прийде час».

Таку заяву зробив голова комітету парламенту із закордонних справ Фуат Октай, його цитує Al Arabia.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

За словами політика, це питання не таке актуальне для Анкари, як для деяких інших країн.

«Членство Швеції в НАТО – це лише одна з міжнародних угод, які є в нашому порядку денному і які очікують на ратифікацію. Ми обговоримо це, коли прийде час, у рамках наших власних пріоритетів. Те, що є терміновим для інших, не обов'язково є актуальним для нас», – сказав депутат.

ЗМІ також припустили, що правляча Партія справедливості та розвитку Туреччини може перенести голосування про членство Швеції на кінець року.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року Швеція одночасно з Фінляндією ухвалила офіційне рішення про вступ до НАТО, а 5 липня країни підписали протоколи про вступ до Альянсу.

Фінляндія стала членом Альянсу у квітні, а шведську заявку поки не ратифікували Туреччина та Угорщина. При цьому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у жовтні підписав протокол про вступ Швеції до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: