Резніков озвучив умови, за яких Україна отримає запрошення до НАТО

Читать на русском
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, які фактори стануть визначальними при ухваленні рішення щодо запрошення України в НАТО.
Фото: Офіс президента України

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, які фактори стануть визначальними під час ухвалення рішення про запрошення України до НАТО.

Заяву, присвячену цій темі, голова оборонного відомства зробив в інтерв'ю порталу Укрінформ.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Україна отримає запрошення до Альянсу у разі виконання трьох умов.

«Визначальними будуть три речі. Це – наявність цивільно-демократичного контролю над Збройними силами – і через законодавство, і через реально побудовану інфраструктуру. Тобто: міністр оборони – цивільний, заступник міністра – цивільні і таке інше. По-друге, це зрозумілі, прозорі, транспарентні, відповідальні процедури забезпечення Збройних сил – від закупівлі до всіх інших речей», – сказав Резніков.

Він зазначив, що третьою умовою є спільне планування операцій.

«Військові командування знають, як взаємодіють аналогічні військові командування в країнах-партнерах, є відповідно командування самого НАТО, яке чітко знає: тут – морпіхи, тут – льотчики, тут – десантники, тут – піхотинці, тут – танкісти, тут – артилеристи різних національностей, але мають можливість спільно планувати, тому що всі розуміють стандарти, як потім воювати та взаємодіяти», – заявив Резніков.

Міністр додав, що якщо держава відповідає цим трьом критеріям, вона стає країною НАТО.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що вступ України до НАТО гарантує безпеку росії.

Він також розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: