Протягом доби відбулось понад 60 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Загалом ворог завдав 3 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Бійці ЗСУ протягом доби відбили 50 ворожих атак на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. При цьому, українські військові продовжують вести наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

В Мелітополі підірвали штаб окупантів, ліквідовані російські офіцериУ Мелітополі внаслідок атаки на штаб російських окупантів було ліквідовано щонайменше три офіцери Росгвардії.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Кислівки Харківської області, де наші воїни відбили вісім атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганської області, де українські воїни відбили чотири атаки. Противник завдав авіаційних ударів в районі Серебрянського лісництва Луганської області та Сіверська Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Дубово-Василівки, східніше Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де нашими захисниками відбито шість атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії біля Авдіївки та Сєверного Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 20 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, де наші захисники відбили 2 атаки. Крім того, противник завдав авіаційних ударів поблизу Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Херсон, Берислав, Тягинка, Іванівка Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Антонівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Українські захисники розбили групу піхотинців рф на Купʼянсько-Лиманському напрямку – відеоНа Купʼянсько-Лиманському напрямку прикордонники знищили ворожу групу піхотинців. Державна прикордонна служба України показала відео бойової роботи.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. ЗСУ завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та трьох складах боєприпасів противника.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росія втратила близько 311 750 одиниць особового складу. За 11 листопада ЗСУ ліквідували ще 1100 загарбників.

Також розвідники Азову позбавили російських окупантів дороговартісного оптико-електронного комплексу спостереження Іронія-М.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: